Nokia cauta angajati la 180 km de fabrica

Concernul finlandez Nokia a demarat o campanie de recrutare prin anunturi in cotidienele din Oradea, localitate aflata la aproape 180 de kilometri de fabrica pe care o construieste in comuna Jucu din judetul Cluj.  Compania cauta ingineri, controlori de calitate, facturieri, contabili si manipulatori.  "Este ciudat sa caute oameni in Bihor, cand noi avem in baza de date 8.000 de persoane", a declarat  Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Oficialii Nokia nu au comentat de ce s-au reorientat spre alte judete pentru gasirea fortei de munca. Concernul se afla in plin proces de recrutare de personal pe care il deruleaza simultan pentru viitoarea fabrica de la Jucu si pentru unitatea de cercetare din cadrul Entreprise Solutions din Cluj, joburile oferite variind de la manageri de operatiuni pana la tehnicieni si simpli muncitori.

Firma a organizat la sfarsitul lunii iunie a acestui an la Cluj un targ de locuri de munca la care au participat circa 12.000 de candidati. Pana in prezent, compania a incadrat in munca 500 de persoane, urmand ca numarul celor care vor lucra in fabrica atunci cand aceasta va fi total functionala sa ajunga la 3.500.
Autor: Remus Florescu, ZF
Taguri: Nokia, Recrutare

Ultimele articole

»
»
»