Leadership transformational – transformarea mintii

Companiile au nevoie de oameni vii, inovativi, creativi si generosi, capabili sa dezvolte procesul cunoasterii atat catre exterior, cat si catre interior, oameni care sa faca miscari transversale pentru a iesi din cercul luptei pentru supravietuire, depasind stress-ul personal si organizational. Si mai mult chiar, companiile responsabile au nevoie de angajati responsabili, in contextul in care responsabilitatea este abilitatea de a oferi optiuni si solutii si nu de a face permanent managementul situatiilor de criza.

Pentru aceasta se utilizeaza strategii diferite pentru pastrarea oamenilor valorosi, utilizand pachete motivationale complexe. In domeniile in care pietele au ajuns la o oarecare maturitate, factorii decizionali au realizat ca cea mai importanta sursa de profit si de avantaj competitiv sunt oamenii. In consecinta, au alocat bugete anuale de instruire si dezvoltare organizationala din ce in ce mai mari. Anul 2007 a consemnat intensificarea programelor de leadership, semn ca in dezvoltarea resurselor umane s-a facut trecerea de la conceptul de manageri eficienti, la leaderi de succes.

“Leadership-ul transformational” este dedicat leaderilor de maine, prin care se incurajeaza dezvoltarea unor atitudini si competente de gandire strategica si actiune empatica, cu accent pe dezvoltarea abilitatilor de anticipare, inovare si „joc in piata”. Pentru provocarile de maine, solutiile pe care ni le imaginam azi sunt cel putin imperfecte, astfel ca este necesar sa facem un salt pentru extrapolarea viitorului posibil si sa identificam noi traiectorii de dezvoltare personala si organizationala.


Programele de leadership transformational includ conversatii despre puterea informatiilor in decizii, despre leadership-ul ca atitudine, despre arta pacii/arta razboiului în business, despre succes si prosperitate, împlinire personala si in cadrul organizatiei, despre noi paradigme de business.


Ce este diferit fata de programele traditionale de leadership? Am ales sa punem accent pe dezvoltarea calitativa si consolidarea familiilor de job-uri strategice ale companiilor. In acest sens, am extins modelele anterioare de competente de leadership cu doua noi paliere (managementul integrat al informatiilor si gandirea strategica) si am generat un cadru de identificare si transformare a atitudinilor si convingerilor actuale.


Obiectivul major al programului de
“Leadership transformational” este de a crea un cadru durabil de transfomare personala si organizationala orientat catre „a fi” in prezent, a formula si solutiona teme de avertizare strategica referitoare la viitorul posibil, intr-un context motivant de manifestare a energiei personale.

Un alt obiectiv este acela de „a da jos” tinerii din tribune si a-i aduce in terenul de joc. De regula la elaborarea optiunilor strategice ale companiilor participa un numar limitat de persoane. Este adevarat ca leadership-ul este atat activ, cat si reflexiv si fiecare poate alege alternativ intre rolul de participant sau observator. Leadership transformational te invita la joc, te invita la actiune, te invita sa joci rolul propriei tale vieti si te invita sa fii dinamic si responsabil in tot ceea ce faci.


Un al treilea obiectiv este acela de dezvoltare a empatiei, promovand parteneriatul de tip „castig-castig”, actiunea, interactiunea si feedback-ul. Si nu in ultimul rand, ne propunem identificarea unui nou set de valori, bazate pe succes si prosperitate. Succesul este predictibil si pentru a avea succes trebuie sa ai o viziune si un obiectiv. Consideram ca succesul se construieste in interior si porneste de la credintele personale. Daca iti schimbi credintele iti schimbi viata. Noi sprijinim antrenarea mintii pentru succes, pentru a reusi in tot ceea ce faci, pentru ca tot ceea ce faci va fi de tip master.
Autor: Marcel Raducu, Trainer si Consultant IntellCompetitiv

Ultimele articole

»
»
»