124 de joburi pentru romani in institutiile Uniunii Europene

Pana pe 22 mai, romanii cu studii medii sau superioare interesati sa lucreze in institutii ale Uniunii Europene isi pot depune candidatura pentru unul dintre cele 124 de posturi de asistent scoase la bataie de euroconcurs.ro, in domenii ca drept, management financiar, management de proiect, audit si statistica/economie.

Pentru a ajunge sa lucreze intr-o institutie din UE, romanii trebuie sa treaca prin asa-numitele "competitii UE". Un post permanent in institutiile din UE se ocupa numai in urma promovarii unui concurs, in care sunt testate atat cunostintele de specialitate, cat si cunostintele despre UE.

In medie, toate etapele de selectie dureaza noua luni. Insa pregatirea pentru competitie poate sa se intinda pe o durata de cativa ani, in functie de timpul si determinarea fiecarui candidat. Pentru un loc de munca european, nivelul salarial depaseste 3.000 de euro. In afara de competitiile deschise pentru postul de asistent, romanii mai pot candida, alaturi de alti cetateni din UE, pentru unul din cele 78 de posturi de agent de paza si protectie si de asistenta medicala.

Un agent de paza este renumerat cu circa 2.500 de euro/lunar, in vreme ce o asistenta medicala poate castiga aproape 3.200 de euro/lunar, potrivit informatiilor euroconcurs.ro, site destinat romanilor care doresc sa lucreze intr-un post de functionar public intr-o institutie europeana.
Autor: Liviu Florea , ZF
Taguri: UE, Recrutare

Ultimele articole

»
»
»