"MBA" pentru cei mici

Compania de training si consultanta Clever Business Solutions a lansat recent pe piata un program de formare numit "MBA-ul copiilor Clever", destinat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani. In cadrul programului copiii invata cum sa comunice eficient, cum sa-si promoveze imaginea personala si sa-si descopere propria personalitate, cum sa-si organizeze timpul, sa negocieze sau sa lucreze in echipa ori individual.

"Intr-o anumita masura, programul este directionat catre copiii ai caror parinti lucreaza in zona managementului si care sunt familiarizati cu notiunea de MBA", explica Violeta Lupu, training manager in cadrul Clever Business Solutions, adaugand ca numele de MBA al programului este unul metaforic, acesta fiind de fapt un curs de dezvoltare personala. Acesta consta in opt sedinte de cate o ora si 50 de minute. Intalnirile vor avea loc in fiecare sambata, din octombrie pana in decembrie. Copiii sunt grupati in doua clase, una pentru cei cu varste cuprinse intre 6 si 9 ani si una pentru cei care au intre 10 si 13 ani.

Deocamdata s-au inscris trei copii la grupa mare si doi la grupa mica, la fiecare dintre acestea urmand sa se mai poata inscrie pana la zece copii. Printre cursurile oferite se numara cel de tehnici de comunicare pentru copii, marketing personal, minifinante sau leadership. Astfel, copiii invata cum sa se prezinte, cum sa comunice cu familia, cum sa-si gestioneze singuri banii sau cum sa se poarte pe terenul de joaca sau in societate. Pretul programului ajunge la aproximativ 780 de lei (aproximativ 220 de euro), suma ce include si suportul de curs tiparit.

Autor: Delia Oniga, ZF