Doar o treime dintre organizatiile americane au un plan de succesiune

Peste doua treimi dintre organizatii pot avea probleme cu ocuparea eventualelor pozitii executive lasate descoperite prin plecarea oamenilor, ca urmare a lipsei unui plan de succesiune. De asemenea, doar o treime dintre organizatiile chestionate au identificat deja un succesor in cazul in care CEO-ul actual paraseste pozitia, arata un studiu al americanilor de la Institute for Corporate Productivity (i4cp).

Mai putin de jumatate dintre respondenti, respectiv 45%, au mentionat ca au un plan de succesiune in lucru sau ca intreprind, in mod regulat, analize ale angajatilor pentru a descoperi eventualele talente care ar putea reprezenta o solutie pentru acoperirea unui post executiv. "M-a surprins lipsa de interes pe care o manifesta organizatiile cand vine vorba de un plan de succesiune.

Avand oameni potriviti care sa poata ocupa la nevoie o pozitie-cheie in organizatie este esential intr-un mediu guvernat de lupta continua dintre angajatori, pentru recrutarea de talente", afirma Jim Thomas, reprezentant al i4cp. Potrivit analizei realizate de insititutul american, lipsa unui plan de succesiune este mult mai evidenta la companiile mici decat la cele de mari dimensiuni.
 

Autor: Liviu Florea , ZF
Taguri: Jim Thomas, i4cp

Ultimele articole

»
»
»