Fabricile Tenaris Silcotub din Zalau si Calarasi au inceput disponibilizarea a 150 de angajati


Tenaris Silcotub a inceput procedurile de disponibilizare colectiva a 150 de angajati, 110 din acestia fiind de la fabrica din Zalau, iar restul de la Donasid - Calarasi. Surse din cadrul fabricii Tenaris Silcotub Zalau au declarat ca, potrivit Codului muncii, in cele doua fabrici urmeaza negocieri cu sindicatele. "Am demarat procedurile de concediere colectiva pentru 110 angajati ai fabricii din Zalau si 40 de angajati de la fabrica din Calarasi.

Se va respecta Codul muncii si, potrivit acestuia, vor fi anuntate conducerile sindicatelor din cele doua puncte de lucru. Vor avea loc negocieri cu acestea, pentru a se stabili nivelul si natura compensatiilor care vor fi acordate celor disponibilizati. Precizam ca, de indata ce situatia economica va permite, oamenii vor fi reincadrati in posturi", au declarat sursele. Conform surselor citate, disponibilizarile colective au fost impuse de probleme pe care compania le are la nivel global.

"Compania Tenaris are o situatie financiara solida, dar a fost necesara luarea anumitor masuri, printre care si disponibilizarea colectiva, din cauza crizei la nivel global. Pe fondul crizei economice, cele doua fabrici din Romania au lucrat doar la 20-50 la suta din capacitate in perioada ianuarie-martie anul curent, iar previziunile pentru luna aprilie nu sunt optimiste", au spus sursele citate. In perioada 19 decembrie 2008 - 5 ianuarie a.c., activitatea uzinei din Zalau a fost oprita, pe fondul crizei economice.

Angajatii au intrat in somaj tehnic, primind 75 la suta din salariu. Tenaris Silcotub este cel mai important producator roman de tevi din otel fara sudura, de diametre mici, utilizate in diverse aplicatii din industria mecanica, auto-moto, a petrolului si a gazelor naturale, industria chimica si petrochimica, industria energetica. Uzina de la Zalau numara aproximativ 1.030 de angajati, in timp ce SC Donasid Calarasi are circa 300 de angajati.
 

Autor: Mediafax

Ultimele articole

»
»
»