Automobile Dacia ofera 145 de stagii pentru studentii politehnisti

Constructorul de automobile Dacia a demarat un program de stagii cu pregatire practica in uzina pentru 145 de studenti in ani terminali in cadrul universitatilor cu profil tehnic.

Potrivit Automobile Dacia, pentru program au aplicat circa 700 de studenti, ceea ce apropie concurenta pentru fiecare loc pus la concurs, aproape cinci concurenti pe loc, de cea inregistrata in 2008 la Facultatea de finante, banci si burse de valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti sau la Facultatea de medicina si farmacie din cadrul Universitatii Carol Davila.

Programul constructorului auto are o traditie de patru ani si se desfasoara pe o perioada de trei luni, timp in care stagiarii beneficiaza de indrumarea unui cadru cu experienta si lucreaza simultan la pregatirea lucrarii de licenta. Reprezentantii Dacia au specificat ca prin programul de stagiatura participantilor li se asigura cazarea si transportul zilnic catre uzina Dacia, iar lunar acestia primesc o bursa pentru cheltuielile personale. Din acest punct de vedere programul Dacia este unul din putinele de acest gen de pe piata.

Un program precum cel al Dacia are si Academia de Informatii, care asigura conditii similare pentru studentii inscrisi la cursurile de master. Selectia stagiarilor este realizata direct de reprezentantii Dacia prin interviuri individuale in urma aplicarii prealabile printr-un CV si o scrisoare de intentie. Reprezentantii Dacia nu au specificat daca dupa incheierea programului de stagiatura studentii in anii terminali vor fi recrutati pentru pe pozitii de ingineri intr-una din companiile detinute de Renault pe plan local.

Automobile Dacia, al doilea angajator din industria auto locala dupa grupul german Draexlmaier, a sistat angajarile pentru uzina din Mioveni inca din cursul anului trecut, in urma reducerii masive a vanzarilor, iar in primul trimestru nu a mai prelungit contractele pe perioada determinata pentru 650 de angajati. Renault Technologie Roumanie este singura companie Renault din Romania care continua angajarile intensive pentru cadre calificate, pentru centrul de testari tehnice din Titu.

Autor: Alexandru Anghel, ZF