IBM: Angajam zilnic. Salariile au inghetat la nivelul lui 2008

IBM Romania, reprezentanta furnizorului american de servicii si produse IT, nu va face restructurari si va continua angajarile, desi resimte efectele crizei financiare, a declarat Mihai Tudor, directorul general al IBM Romania. "Semnez in fiecare zi cereri de angajari atat pentru centrul din Brasov, cat si pentru cel din Bucuresti", a spus Tudor. El a adaugat ca odata cu criza financiara pretentiile salariale s-au redus, castigul ramanand la nivelul de anul trecut.

Seful IBM a spus ca daca problemele din economie se vor prelungi, asa cum estimeaza analistii, atunci veniturile companiilor IT vor scadea in continuare. "Industria IT este afectata, din cauza restrangerii cheltuielilor informatice. Consumatorii renunta mai usor la un PC decat la cumpararea unor produse de folosinta indelungata", a mai spus Tudor. Pentru 2009, compania intentioneaza sa investeasca in proiecte noi, dar, potrivit reprezentantilor IBM, in prezent nu sunt cereri.

"Suntem deschisi la investitii, dar nu avem cereri, totul este blocat", a declarat Sofia Zainea directorul de comunicare al IBM Romania. IBM este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii IT de pe piata locala si in acelasi timp unul dintre cei mai mari angajatori. Compania are peste 1.500 de angajati.

Ultimele articole

»
»
»