Traininguri de HR gratuite pentru 30 de studenti

HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, a dat startul celei de-a treia editii a scolii de vara HR Club Next Generation, in cadrul careia 30 de studenti vor beneficia gratuit de traininguri de vanzari, leadership sau dezvoltare personala. "Jumatate din studentii selectati activeaza deja in ONG-uri si asociatii studentesti sau au lucrat in companii de recrutare sau training. Majoritatea celor care vor participa la program abia au terminat facultatea si s-au inscris la masterat, insa avem si cativa studenti mai mici, in anul al doilea de studiu. Media de varsta este 22 de ani", sustine Roxana Caloian, managerul proiectului.

Tinerii vor lua parte si la sase module din domeniul managementului resurselor umane, care acopera arii precum recrutare si selectie, training si dezvoltare, relatii de munca si legislatia muncii, compensatii si beneficii, dezvoltare organizationala sau HR strategic. Beneficiarii programului au fost selectati in mai multe etape, care au inclus transmiterea unui CV si a unui eseu, participarea la un interviu sustinut cu membrii HR Club, precum si activitatea depusa in cadrul unui centru de evaluare. De asemenea, participarea la programe de internship, cursuri acreditate, traininguri sau experienta in ONG-uri sau in companii care activeaza in domeniul resurselor umane a reprezentat unul dintre cele mai importante criterii de selectie.

Studentii care vor participa la program provin de la universitati din Bucuresti, Iasi, Constanta, Cluj, Oradea si Timisoara. Trainerii din cadrul programului vor fi peste 35 de specialisti in resurse umane care lucreaza in companii multinationale. Scoala de vara se desfasoara pe o perioada de doua saptamani (intre 6 si 17 iulie), iar participantii vor avea programul zilnic de la ora 9 la ora 18. In editiile anterioare ale programului au fost implicati in total 38 de studenti, numar mai redus din cauza capacitatii logistice a organizatorilor. "Cam 30% din cei care au participat la program in anii trecuti lucreaza in domeniul resurselor umane, o parte isi continua studiile si au ramas in ONG-uri, iar altii au plecat in strainatate pentru studiile de masterat. Exista si doua-trei cazuri in care studentii s-au reprofilat", a mai spus Caloian.