Interbrands a redus 300 de joburi

Proiectul de remodelare a business-ului Intrebrands, cel mai mare distribuitor de bunuri de larg consum de pe piata, cu rulaje de peste un miliard de euro, a dus la taierea a 500 de joburi in companie in ultimii doi ani. 300 de locuri de munca au fost desfiintate in 2009. Distribuitorul a demarat in primul trimestru din 2007 un proiect amplu de remodelare a business-ului, fiind vizate reduceri masive de costuri. Acest proiect a implicat si redimensionarea departamentelor companiei si restrangerea suprafetelor de depozitare.

"La inceputul anului 2008 compania avea un efectiv de circa 2.300 de angajati, iar la final am ramas cu putin peste 2.100 de persoane. O noua reducere a numarului de angajati a fost operata in acest an, fiind taiate 300 de joburi, majoritatea ca urmare a procesului de restructurare", a declarat Rand Sherif, CEO-ul Interbrands Marketing& Distribution.

Remodelarea business-ului a schimbat si modalitatea de raportare a rezultatelor financiare ale Interbrands. Astfel, datele de la Ministerul de Finante indica o cifra de afaceri de 798,6 mil. lei (217 mil. euro) in 2008, in scadere cu 80% fata de valoarea din 2007. Aceasta reprezinta insa valoarea comisioanelor Interbrands din contractele cu furnizorii, spre deosebire de 2007 cand compania inregistra vanzarile realizate de producatori prin intermediul sau. 

Ultimele articole

»
»
»