„Am pierdut patru contracte de recrutare din cauza pretului"

Firma de recrutare Talent Stream, care pana la mijlocul acestei luni a fost condusa de Dan Berteanu, 37 de ani, va incheia anul cu afaceri de trei ori mai mici decat estimarile initiale, care ajungeau pana la 300.000 - 400.000 de euro. Anul acesta, firma a avut 15 clienti, iar valoarea celui mai mare contract a fost de 30.000 de euro, incheiat cu o firma care activeaza in agricultura. "Am fi putut fi mai constienti de dependenta pietei de recrutare fata de ceea ce se intampla in economie. Nu ne-am adaptat suficient si nu ne-am dat seama cat de mare va fi repozitionarea pricing-ului (preturilor - n.r.) pe piata de recrutare. Am pierdut cel putin patru contracte din cauza preturilor in acest an", sustine Dan Berteanu, care a plecat din functia de director general al firmei de recrutare Talent Stream, pe care a infiintat-o la inceputul anului.

Caderea pietei de recrutare a determinat tot mai multi jucatori sa isi ajusteze preturile in 2009, reducerile mergand si pana la 40-50%. Talent Stream, detinuta de aceiasi actionari pe care ii are compania de consultanta in resurse umane United Business Development (UBD) prezenta si pe piata locala, va fi condusa de Claudiu Ciortea, care a ocupat anterior pozitia de sales manager. Filiala din Romania a UBD, cu afaceri de 1,8 mil. euro in 2008, va fi in continuare condusa de Diana Rosetka, care coordoneaza cele trei linii de business: Achieve Global - training, Kepner - Tregoe - consultanta si instruire si ROI Institute - cercetare, benchmarking si consultanta.

Berteanu a fost promovat in functia de presedinte al UBD din Polonia, care va fi transformata in societate pe actiuni si care ar putea fi listata la Bursa din Varsovia in patru ani. Planurile de viitor ale UBD vizeaza extinderea in regiune prin achizitii ale unor firme existente: Turcia (recrutare si consultanta in HR), Serbia (recrutare), Cehia (training), Ungaria (training) si Ucraina (recrutare). In acest moment, in afara de Romania si Polonia, compania mai este prezenta in Serbia printr-un parteneriat cu o firma de recrutare locala.

Ultimele articole

»
»
»