Consulteam se extinde pe training pentru manageri si angajatii din vanzari

Grupul de firme de resurse umane Consulteam a preluat drepturile de reprezentare ale firmei de training Tack International, care este prezenta pe piata locala din 2006. Tack este o firma de training britanica specializata pe dezvoltarea angajatilor din vanzari si din management, prezenta in 50 de tari. "Bugetele de training se orienteaza spre aplicabilitatea practica imediata a notiunilor invatate de angajati, iar vanzarile si managementul sunt zonele in care companiile multinationale, dar si cele locale, vor investi cel mai mult anul acesta", sustine Oana Datki, country manager al Consulteam, care reprezinta pe piata locala gigantul Mercer, cu activitati in consultanta in resurse umane.

Consulteam, fondat in anul 2000, este parte a grupului austriac Anxo Group, care ofera servicii de consultanta in resurse umane, recrutare si outplacement. Tack a avut in 2009 afaceri de 100.000 de euro, iar preluarea de catre Consulteam va genera o dublare a cifrei de afaceri pana la finele acestui an, spun reprezentantii companiei.

"Daca anul trecut bugetele de training erau doar pe hartie, anul acesta tendinta va fi de a investi mai ales in angajatii din vanzari si din management. In conditiile in care organizatiile aloca pentru training 3-5% din totalul bugetului de salarii, iar furnizorii de servicii au reusit sa acopere numai 40% din acest volum, principalul focus in anul acesta va fi pe programele care pot aduce valoare reala organizatiilor", explica Datki. Pana in prezent, Tack a fost reprezentata in Romania de trainerii de la TMI.