Trend Consult ataca piata din Polonia

Grupul de firme Trend Consult, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de training, a deschis la inceputul anului un birou regional in Varsovia, printr-o investitie de 150.000 de euro, jumatate din valoarea platita pentru extinderea in Viena. Trend Consult, care include companiile Sales Academy, Lime Experience, Eagle's Flight Central Europe si ETRO Learning, va merge cu tot portofoliul de cursuri in Polonia, unde compania poarta numele de Trend Consult Polska.

"Am ales sa ne extindem anul acesta in Polonia pentru ca am gasit acolo un partener, un consultant dispus sa inceapa o afacere alaturi de noi si pentru ca este o piata similara cu cea din Romania", sustine Adrian Florea, managing partner in cadrul Trend Consult.

Partenerul din Polonia detine 30% din actiunile companiei si are experienta in domeniul resurselor umane. "La fel ca la noi, in Polonia piata nu e masurata. Lider este o companie care consuma foarte multi bani europeni, cu o cifra de afaceri intre 6 si 7 mil. euro, dupa care urmeaza o categorie de companii cu cifre de afaceri de aproximativ 2 mil. euro", adauga Florea. Anul trecut, Trend Consult a incheiat cu afaceri de 960.000 de euro, in scadere cu 11%.

Compania si-a redus cu pana la 30% preturile, acestea ajungand de la 1.800 de euro la 1.450 - 1.500 de euro pe zi. Numarul de participanti la cursuri a crescut: daca in 2008 au fost 2.200 de participanti la programe, in 2009 numarul acestora a urcat la 2.700.