Directorul general al BCR Leasing a plecat din companie dupa sapte ani

Directorul general al BCR Leasing, Claudiu Stanescu, a plecat recent din companie, in locul lui fiind numit austriacul Thomas Tolazzi, fostul director de risc pe segmentul de clienti corporate din cadrul BCR, cea mai mare banca de pe piata locala. BCR Leasing este a doua companie de pe piata de profil, cu o valoare a bunurilor finantate de 462 de milioane de euro in 2008, potrivit ultimelor date anuale disponibile. Compania nu a publicat rezultate intermediare in 2009. Potrivit unor surse, BCR Leasing a inregistrat o pierdere de 10 milioane de euro anul trecut. Stanescu, 39 de ani, a fost numit la conducerea BCR Leasing in 2003, dupa opt ani in care a activat in cadrul BCR, initial ca ofiter de credit, iar mai tarziu ca director executiv de sucursala.

Leasingul a fost anul trecut una din pietele cele mai lovite de criza, cu o scadere de peste 70%. Potrivit unor estimari, valoarea totala a bunurilor finantate in 2009 de companiile de leasing a fost de circa 1,25 miliarde de euro, fata de 4,8 miliarde de euro in anul anterior.

In ultimul an si jumatate companiile de leasing au trecut de la activitatea de finantare la cea de revanzare a bunurilor recuperate, in conditiile in care multi clienti nu si-au mai putut plati ratele. Astfel, potrivit unor estimari, firmele au recuperat peste 15.000 de masini de la rau-platnici, dar si multe echipamente sau chiar imobile. Date oficiale la nivel de piata cu privire la numarul bunurilor recuperate nu au fost publicate.

BCR Leasing a infiintat anul trecut un site pentru prezentarea bunurilor oferite spre revanzare, care numara in prezent circa 600 de bunuri, in special autoturisme si camioane. Claudiu Stanescu nu a putut fi contactat ieri pentru comentarii.

In ultimul an au avut loc mai multe schimbari in top managementul companiilor de leasing. Astfel, in urma cu o luna a fost schimbat directorul general al Raiffeisen Leasing, Mihaela Mateescu, in locul ei fiind numit Felix Daniliuc. In noiembrie 2009 a fost schimbata conducerea Romstal Leasing, in locul lui Demostene Chivulescu fiind numit Gabriel Diamandopol. De asemenea, in mai anul trecut au fost inlocuiti primii doi executivi din cadrul Tiriac Leasing.

Ultimele articole

»
»
»