Afacerile firmei de training Ascendis rămân la nivelul din 2009

Ascendis Consulting, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de training, cu afaceri de aproximativ 3 milioane de euro anul trecut, estimează că va încheia în primele şase luni cu afaceri de 1,3 milioane de euro, la fel ca în 2009. "Cred că afacerile din prima jumătate a anului vor rămâne la nivelul anului trecut. Avem altfel de proiecte faţă de ceea ce am avut până acum, am avut mai mulţi clienţi faţă de 2008, însă proiectele nu au mai fost atât de mari şi generoase. Nu are rost să comparăm volumele cu cele din 2008, pentru că acest lucru nu poate crea decât frustrări", spune Costea Dumitrescu, acţionar şi partener al Ascendis.

În 2008, compania a avut o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, iar în primele şase luni a avut încasări de 2,1 milioane de euro. Compania a obţinut una dintre cele mai mari finanţări din fondurile europene pentru resurse umane acordate firmelor private, de 2 mil. euro.

Piaţa de training a fost estimată anul trecut la aproape 30 de milioane de euro, în scădere cu 30% faţă de 2008. Printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală se numără Human Invest, Trend Consult, Achieve Global, Interact, Trainart sau Dale Carnegie Training.

Autor: Adelina Mihai, ZF