12.000 de angajaţi în regim temporar formează o piaţă de 120 mil. de euro

Piaţa serviciilor de leasing de personal este estimată la aproape 120 de milioane de euro anul trecut şi este formată dintr-un număr de 12.000 de angajaţi care au ales să lucreze pe o perioadă determinată (cuprinsă între 2 şi 6 luni).

"Mai mult de 25.000 de persoane au fost angajate de către firmele autorizate cu misiuni cuprinse între 2 şi 6 luni în ultimii doi ani. În 2008 volumul a fost mai mare, de 587 milioane lei (aproximativ 160 mil. euro) şi o medie anuală de 15.700 de angajaţi temporari", spune Cristina Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT) şi country manager al firmei de recrutare Adecco.

Statisticile asociaţiei se bazează pe datele financiare publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. ARAMT este formată din şapte companii de pe piaţa locală de recrutare: Adecco, Agenţia de Servicii Professional, APT Resources&Services, Gi Group, Lugera&Makler, Manpower România şi Trenkwalder, care susţin că deţin împreună 60% din piaţa totală de leasing de personal. În general, companiile apelează la munca temporară atunci când au nevoie de personal calificat sau semicalificat, cum ar fi operatori de producţie sau secretari şi recepţioneri. De asemenea, companiile pot înlocui temporar angajaţii concediaţi.

Autor: Adelina Mihai, ZF

Ultimele articole

»
»
»