Autorităţile britanice plănuiesc un nou tip de evaluare a standardelor universitare - după rata de angajare a absolvenţilor

Guvernul britanic vrea să facă o serie de schimbări în privinţa standardelor universitare, pentru a permite o mai mare "transparenţă" a instituţiilor faţă de viitorii studenţi, scrie The Telegraph.

Astfel, conform unui proiect al guvernului ce va fi prezentat în săptămâna care urmează, universităţile vor fi obligate să prezinte un număr minim garantat de lecturări, ore de predare, niveluri de pregătire al personalului auxiliar şi standardele de găduire în cadrul campusurilor.

De asemenea, conducerile universităţilor vor trebui să publice rata absorbţiei în câmpul muncii pentru studenţii care au absolvit universităţile respective.

Mişcarea vine pe fondul creşterii "exagerate" a taxelor impuse de universităţi, conform publicaţiei, asigurând astfel studenţilor obţinerea unui avantaj maxim pentru investiţia făcută.

Anul tercut, studenţi ai Universităţii din Bristol au manifestat în faţa instituţiei, plângându-se de reducerea numărului de ore predate şi de faptul că multe lucrări ale studenţilor au fost corectate de persoane care nu îndeplineau criteriile necesare pentru o asemenea sarcină.

Aproximativ 600 de studenţi de la secţiile de finanţe şi economie s-au plâns de faptul că universitatea nu a reuşit să îşi îmbunătăţească condiţiile, în ciuda creşterii taxelor la peste 3.000 de lire sterline anual începând din 2006.