BUSINESS Magazin: 2.000 de manageri români lucrează în străinătate

Circa 2.000 din cei peste 2 milioane de români plecaţi să lucreze în străinătate conduc companii sau divizii ale marilor grupuri internaţionale, potrivit calculelor făcute de revista BUSINESS Magazin publicate în ediţia de luni, 25 octombrie.

Împărţirea pe categorii profesionale a celor peste 2 milioane de români care muncesc în afara ţării arată diferenţe numerice mari între cei cu munci fizice şi uneori slab calificate şi ceilalţi expaţi "made in Romania".

Astfel, numărul managerilor se ridică la circa 2.000, în timp ce alţi 10.000 - 20.000 sunt "internişti" - angajaţi din companii multinaţionale relocaţi pentru perioade scurte, de câteva luni, pentru specializare într-o altă ţară unde grupul este prezent. La aceştia se adaugă aproximativ 50.000 de specialişti: medici, ingineri, programatori şi contabili, conform calculelor BUSINESS Magazin realizate pe baza datelor de la companii, firme de recrutare şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Citiţi mai mult în revista Business Magazin care apare luni, 25 octombrie.

Ultimele articole

»
»
»