De ce caută străinii manageri români?

Tot mai mulţi manageri români sunt ceruţi în străinătate. Sunt plătiţi mai bine decât aici şi au responsabilităţi mai mari, însă ce îi determină pe străini să îi aleagă?

Ulrik Rasmussen, partener în cadrul firmei de executive search Pedersen&Partners, spune că fenomenul exportului de manageri era foarte rar întâlnit în urmă cu opt ani, atunci când a venit în România, fiind el însuşi un manager expatriat, însă a luat amploare în ultimii patru-cinci ani.

Activitatea pe care o derulează pe această piaţă l-a făcut să cunoască bine stilul şi caractristicile managerilor români. Face chiar o apreciere neaşteptată: "România are cel mai mare şi mai bun bazin de talente din Europa Centrală şi de Est, aşa că dacă un grup are nevoie de un manager din această zonă, se uită în primul rând la România.
În general, managerii românii sunt recunoscuţi pentru competenţele tehnice deosebite pe care le au", spune Rasmussen.

Nu trece însă cu vederea faptul că au fost şi destule cazuri de manageri relocaţi în străinătate care nu au reuşit să confirme aşteptările celor care i-au preluat. "nu este neapărat vina lor. Probabil că au plecat fără să fie pregătiţi, însă de acest lucru trebuia să-şi dea seama cei care le-au făcut planul de carieră", comentează Rasmussen.

Citiţi mai multe despre exportul de manageri români într-un material mai amplu pe www.businessmagazin.ro.

Autor: Ana Raduta, ZF

Ultimele articole

»
»
»