Head-hunterii de la Amrop revin pe piaţa locală printr-un parteneriat

Firma de executive search TheSearchers, fondată la finele anului trecut de Oana Ciornei (37 de ani) şi de Marius Precu (35 de ani), care au lucrat timp de mai mulţi ani în domeniul recrutării de executivi de top, a devenit partenerul pe piaţa locală al companiei Amrop. Cei doi spun că nu au cedat pachete de acţiuni, dar se vor alinia procedurilor impuse de reţea la nivel internaţional. Amrop este una dintre cele mai mari reţele de executive search din lume, care are operaţiuni în 58 de ţări şi 89 de birouri.

The Searchers este o companie cu venituri estimate de aproape 300.000 de euro în acest an, care are în prezent cinci angajaţi. Anterior, Oana Ciornei a lucrat timp de patru ani în cadrul firmei Leadership Development Solutions, condusă de Radu Furnică, cel mai scump "vânător" de executivi. Ciornei a mai lucrat şi în cadrul Coca-Cola Hellenic, îmbuteliatorul local al produselor Coca-Cola. Marius Precu a pus bazele reprezentanţei locale a SpenglerFox, divizia de executive search a grupului irlandez Grafton, unde a ocupat poziţia de Country Manager pentru România şi Bulgaria timp de 2 ani.

Pe lângă cei doi, Amrop România va avea începând de anul viitor ca senior client partner şi pe Iulia Pietruschevici, un executiv cu experienţă de 14 ani în domenile bancar şi farma. Nu este prima dată când Amrop intră pe piaţa locală, compania încheind încă din 1996 un parteneriat cu nemţii de la Stein&Partner, la care au renunţat ulterior, fără a menţiona motivele. În acest an, o mutare semnificativă pe această piaţă a fost plecarea Korn/Ferry din România, cea mai mare firmă de executive search din lume, care a încheiat parteneriatul cu Radu Furnică.

Autor: Adelina Mihai, ZF