România are prea puţini angajaţi. Ne aflăm pe penultimul loc în Europa

România ocupă penultimul loc în Europa după ponderea salariaţilor în totalul populaţiei ocupate, devansând doar Grecia, în timp ce procentajul persoanelor care lucrează "pe cont propriu" în agricultură este cel mai mare din Europa şi cu mult peste media UE, potrivit datelor INS, citate de Mediafax.

Ponderea salariaţilor în total populaţie ocupată a scăzut în trimestrul al doilea din acest an cu trei puncte procentuale faţă de primele trei luni ale anului, la 67,4%.
România se plasează astfel pe penultimul loc din Europa, înaintea Greciei, şi cu 16,5 puncte procentuale sub media Uniunii Europene, de 83,9%.

Ponderea non-salariaţilor din agricultură (în principal lucrători pe cont propriu şi lucrători familiali neremuneraţi) era în trimestrul doi de 26,8%, cea mai mare din Europa, şi cu mult peste media Uniunii Europene, de 3,5%.

Începând cu finele anului trecut, ponderea salariaţilor în total populaţie ocupată a scăzut constant, de la 70,7% în trimestrul patru la 70,5% în primele trei luni ale acestui an, în timp ce proporţia non-salariaţilor din agricultură a înregistrat o creşteri continue, în aceeaşi perioadă.Citiţi mai mult despre numărul de angajaţi din economie pe www.mediafax.ro.

Autor: Mediafax

Ultimele articole

»
»
»