Noi propuneri la Codul muncii: Probele în conflictele de muncă rămân în sarcina angajatorului

Ministerul Muncii renunţă la intenţia de a obliga angajatul reclamant să aducă probe în conflictele de muncă şi menţine această dispoziţie în sarcina angajatorului, la fel ca în prezent, potrivit ultimei variante a proiectului de modificare a Codului muncii, obţinută de Mediafax.

Ministerul Muncii are deja noi propuneri la proiectul de act normativ privind modificarea Codului muncii aflat în dezbatere publică din decembrie 2010.

Printre noile propuneri pe care Ministerul Muncii le aduce proiectului de modificare a Codului muncii este şi cea referitoare la sarcina probei în conflictele de muncă.

Astfel, în ultima variantă a proiectului de modificare a Codului muncii se arată că sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului.

Botiş: Dacă până în 21 ianuarie nu va fi o variantă finală a Codului Muncii, MMFPS va asuma un cod

În proiectul de lege privind modificarea Codului muncii aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) este prevăzut că sarcina probei în conflictele de muncă va reveni reclamantului, şi nu angajatorului, fiind astfel propusă abrogarea articolului 287 din actualul Cod al muncii. Citiţi mai multe despre modificările propuse pentru Codul Muncii pe www.mediafax.ro.

Autor: Mediafax