Cine a luat premii pentru cele mai bune proiecte şi practici de HR din 2010

HR Club, asociaţia care reuneşte peste 400 de manageri de HR şi consultanţi în resurse umane, a premiat marţi seară cele mai bune proiecte de resurse umane, cei mai buni manageri ai anului şi a nominalizat un HR manager la competiţia European HR Award 2011.
Companiile au depus 60 de aplicaţii pentru a participa la competiţie.

Managerul general al anului a fost desemnat Dominic Bruynseels, CEO al BCR, în timp ce la categoria ma­nagerul de linie al anului (middle ma­nager) a fost desemnată Elena Fu­lina, Head of Retail Banking Sales în cadrul UniCredit Ţiriac Bank. La sec­ţiunea cel mai valoros proiect de re­cru­tare şi selecţie a câştigat Romte­le­com, care a angajat 50 de studenţi dintre câteva sute de participanţi la un pro­gram de internship derulat de com­panie. Cu toate acestea, Romtelecom traversează cel mai amplu proces de restructurare din industria telecom, compania conce­diind aproape 4.000 de angajaţi în perioada 2007- 2010, proces care va continua şi în acest an.

Monica Vijeu, directorul de HR al producătorului de ţigarete Japan To­bacco International, a fost de­semnată să reprezinte România la competiţia European HR Award 2011, care va avea loc în luna septembrie în Turcia, acesta fiind de fapt un echivalent al premiului pentru cel mai bun manager de HR al anului. Vijeu, care lucrează de 16 ani în cadrul JTI, a fost aleasă pe baza unui eseu pe tema convergenţei dintre strategiile de resurse umane şi performanţa anga­jaţilor.

Competiţia HR Award 2011, orga­nizată de European Association of Per­son­nel Management (EAPM), a avut loc pentru pentru prima dată în anul 2000. Juriul a fost format din Florin Petean, director executiv al Centrului pentru Dezvoltare Mana­ge­rială din Cluj-Napoca, Delia Burnham, coun­try manager al firmei de recrutare CVO Re­cruitment & Simplika, Horaţiu Co­checi, senior consultant şi manager în cadrul diviziei de consultanţă în resurse umane a firmei de audit şi consultanţă Pricewater­houseCoopers, Gabriel Mă­ţă­uan, directorul de resurse umane al companiei Roşia Montană Gold Corporation, Sorin Pâslaru, redac­torul-şef al Ziarului Financiar, Florin Luca - Societe Generale Group (Franţa) şi Viorel Lefter, vicerector în cadrul Academiei de Studii Eco­nomice.

Cine sunt marii câstigatori ai premiilor in resurse umane

Ce companii au avut cele mai valoroase proiecte de resurse umane, pe secţiuni:

 • Recrutare şi Selecţie: Romtelecom. Proiect - Internship.
 • Formarea şi Dezvoltarea Oamenilor: Coca-Cola HBC. Proiect -Apprenticeship în management program.
 • Managementul Performanţei: Nokia. Proiect - Phoenix.
 • Dezvoltare Organizaţională: Coca-Cola HBC. Proiect - Employer Branding.
 • Compensaţii şi Beneficii: UniCredit Ţiriac Bank. Proiect - Global Job Model.
 • Strategie de Resurse Umane: New Com Telecomunicaţii. Proiect - Injoy.
 • Legislaţie şi Relaţii Industriale: Provident Financial

Cine sunt executivii care au luat premiile la secţiunea management general:

 • Managerul general al anului: Dominic Bruynseels, CEO al BCR
 • Managerul de linie al anului: Elena Fulina, Head of Retail Banking Sales, UniCredit Ţiriac Bank
 • Antreprenorul anului: Mihai Gânj, International House

Cine a fost nominalizatul HR Club la competiţia europeană European HR Award 2011:

 • Monica Vijeu, JTI

Autor: Adelina Mihai, ZF