Bucureştenii sunt de trei ori mai bogaţi decât ceilalţi români – studiu

În materie de PIB pe cap de locuitor, dar şi de putere de cumpărare a locuitorilor, Capitala se poate lăuda cu o medie de trei ori mai mare decât cea a restului ţării, arată datele strânse de organismul oficial de statistică al Uniunii Europene.

Raportul, publicat la data de 24 februarie, se referă la datele oficiale pe anul 2008. Conform studiului, în Bucureşti, PIB-ul pe cap de locuitor se ridică la 15.800 de euro, sumă superioară celorlalte regiuni ale ţării, care se încadrează între cele mai sărace zone ale Europei.

Astfel, în Macroregiunea 2 a României, nord-est, sud-est, PIB-ul pe cap de locuitor se ridică de-abia la 4.600 de euro, în timp ce în Macroregiunea 1, nord-vest, centru, PIB-ul pe cap de locuitor se ridică la 6.000 de euro, aceeaşi sumă care se înregistrează şi în Macroregiunea 4, sud-vestul Olteniei, în vest. Sudul Munteniei, cu care Bucureştiul formează Macroregiunea 3, este înregistrat cu un PIB pe cap de locuitor de 5.400 de euro. Citiţi mai mult despre veniturile din Bucureşti faţă de restul ţării pe www.gandul.info.

Autor: Gândul