Preşedintele CA al Complexului Energetic Turceni a demisionat

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Turceni, Constantin Bălăşoiu, a demisionat, urmând să facă acelaşi lucru şi în cazul Complexului Energetic Rovinari, transmite Mediafax.

Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, a precizat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că demisia lui Bălăşoiu a fost înregistrată vineri seară.

"Deocamdată nu avem un preşedinte la Consiliul de Administraţie, motiv pentru care luni voi şi informa oficial Ministerul Economiei despre situaţia creată şi vedem ce decizie se va lua la nivel de minister", a spus Graure.

Surse oficiale afirmă că Bălăşoiu se va retrage şi din fruntea Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari, el fiind împuternicit să ocupe cele două posturi în cursul anului trecut, când fostul ministru al Economiei Adriean Videanu promitea realizarea până la sfârşitul lui 2010 a noii companii Electra.

Constantin Bălăşoiu este director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Complexul Energetic Craiova, el fiind împuternicit să coordoneze procesul de înfiinţare a companiei Electra. Termenul limită de înfiinţare a companiei a fost depăşit de mai multe ori, Bălăşoiu fiind cosemnatar în luna ianuarie a unui protocol între ministrul Economiei, Ion Ariton, şi liderul sindical Marin Condescu, document în care se prevedea, printre altele, stabilirea în termen de şapte zile a datei la care Electra va fi înfiinţată.

Autor: Gigi Ciuncanu, ZF