Mercer: Numai unul din cinci angajatori le oferă program flexibil femeilor din management

Aproape jumătate dintre angajatorii europeni (41%) nu oferă activităţi sau programe destinate nevoilor femeilor aflate în posturi de conducere, potrivit unui studiu realizat de compania britanică de consultanţă Mercer.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 450 de companii europene (o mare parte dintre acestea fiind prezente şi în România)şi a scos la iveală faptul că majoritatea organizaţiilor nu pun în practică programe care să încurajeze femeile cu potenţial să acceadă în vârful managementului.

Numai 21% dintre companii oferă flexibilitate a programului de lucru şi programe de formare şi consultanţă pentru angajate, în timp ce 11% intenţionează să ofere în viitor astfel de facilităţi.

Întrebaţi dacă sprijină un mediu organizaţional propice dezvoltării profesionale a femeilor, doar 14% au raspuns că alocă o grijă deosebită acestei probleme, în timp ce 48% au spus că fac acest lucru la un nivel moderat, iar 11% au spus că nu oferă niciun fel de sprijin.

În ceea ce priveşte principalele trei motive care împiedică femeile să avanseze la locul de muncă, pe primul loc se află echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională (52%), pe locul al doilea este lipsa sprijinului din partea conducerii (43%) şi pe locul al treilea se află nedisponibilitatea faţă de relocare (27%).

Autor: Andreea Livadariu, ZF

Ultimele articole

»
»
»