Manpower: Firmele au cele mai optimiste previziuni de angajare din ultimii doi ani

Aproape unu din cinci angajatori români estimează că va face noi angajări în perioada aprilie - iunie, arată concluziile celui mai recent studiu al firmei de recrutare şi leasing de personal Manpower, realizat pe un eşantion de 751 de companii locale.

Astfel, previziunea netă de angajare (diferenţa dintre procentul firmelor care estimează o creştere a numărului de angajări şi procentul companiilor care estimează o scădere a volumului de angajări) este de 5% pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, după ce în lunile ianuarie-martie a fost negativă, de -2%.

Estimările angajatorilor pentru următoarea perioadă sunt cele mai optimiste din 2009 încoace, când previziunea era de 16% (în primele 3 luni) şi a scăzut la -4% în perioada aprilie-iunie 2009, înregistrând tot mai multe scăderi în următoarele trimestre.

"Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă ar trebui să fie conştienţi de faptul că cele mai mari oportunităţi se regăsesc în sectoarele industria prelucrătoare (unde previziunea netă de angajare este de 18%) şi industria extractivă (unde procentul este de 13%)", a spus Eliza Nechifor, coordonator de marketing & comunicare al Manpower România.

Însă firmele în care numărul concedierilor va depăşi numărul angajărilor sunt cele din sectoarele energie electrică, gaze şi apă şi cei din sectorul bancar, care au raportat previziuni de -7%, respectiv -5%.

În timp ce 19% dintre angajatori se aşteaptă la o creştere în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, 14% previzionează o scădere, iar 66% nu anticipează nicio schimbare, mai arată rezultatele studiului.

Autor: Adelina Mihai, ZF
Taguri: Manpower, angajare

Ultimele articole

»
»
»