Cât costă recrutarea unui angajat într-o companie

Dincolo de costurile salariale si taxele aferente pentru asigurarile sociale, aducerea unui om intr-o companie implica mai mult decat atat.

Anul trecut a fost unul interesat pe piata fortei de munca. A inceput cu noi concedieri, dupa care s-a inregistrat o stagnare, iar spre sfarsit companiile au inceput timid sa faca noi angajari.
Fie ca au apelat la companii externe specializate in recrutare si head-hunting sau au preferat sa internalizeze acest proces, din dorinta de a reduce costurile, angajatorii tot au fost nevoiti sa scoata din buzunar bani pentru recrutare.

Potrivit studiului HR Outlook, realizat de HR Management Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, costul mediu necesar recrutarii unui om este de cel putin 50 de euro. Cel putin asa au declarat jumatate dintre companiile participante la studiu. 8,8% scot din buget intre 1 si 49 de euro, in timp ce 6,4% dintre companii spun ca recrutarea nu implica niciun cost. Citiţi mai mult despre cât costă recrutarea unui angajat pe www.businessmagazin.ro.

Ultimele articole

»
»
»