Cristian Gheorghe pleacă de la BIA după un mandat de 4 ani

Cristian Gheorghe, general manager al BIA: Au fost patru ani de dezvoltare şi diversificare pentru BIA pe o piaţă devenită foarte competitivă şi afectată puternic de criză în 2009. Probabil că voi reintra în zona serviciilor de consultanţă şi dezvoltare.

Cristian Gheorghe, 40 de ani, care a ocupat în ultimii patru ani funcţia de general manager al firmei cu activităţi de recrutare şi payroll Business Intelligence Alliance (BIA), va pleca începând cu data de 1 iunie de la conducerea companiei.
Locul său va fi ocupat de Mariana Vaida, actualmente director al diviziei de outsourcing.

"Au fost patru ani de dezvoltare şi diversificare pentru BIA pe o piaţă devenită foarte competitivă şi afectată puternic de criză în 2009. Probabil că voi reintra în zona serviciilor de consultanţă şi dezvoltare", a spus Gheorghe.

Când a preluat conducerea BIA, în 2007, compania avea o cifră de afaceri de 500.000 euro şi 8 angajaţi, iar la finele anului trecut BIA a încheiat bilanţul cu o cifră de afaceri de 1,4 mil. euro şi cu 14 angajaţi după ce a intrat şi pe piaţa de leasing de personal.

Cristian Gheorghe a condus operaţiunile BIA din 2007 după ce Marius Bălăşoiu, fostul general manager, a părăsit compania împreună cu o parte a echipei pentru a-şi deschide propriul business, firma de training For People. Gheorghe are o experienţă de peste 10 ani în training şi consultanţă în resurse umane. În 2000, el a înfiinţat firma Nexus Consulting, specializată în servicii de training pentru manageri şi non-manageri. Absolvent al Facultăţii de comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice, Gheorghe a urmat şi cursurile programului de MBA oferit de IEDC Bled School of Management. În prezent, el urmează cursurile unui master în domeniul managementului talentelor tot la IEDC.

BIA a fost înfiinţată în 1992 de către George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri din piaţă. În vara anului 2005, compania a fost preluată de fondul de investiţii Gemisa. Principalii competitori ai BIA pe piaţa locală sunt Adecco, APT, Professional, Aims sau Lugera& Makler.

Autor: Adelina Mihai, ZF