Brinel Cluj: Vom continua să facem angajări

Marcel Borodi, directorul executiv al furnizorului de soluţii informatice Brinel Cluj, care are o cifră de afaceri de 77 de milioane de lei (peste 18 mil. euro), spune că vrea să continue angajările datorită cererii tot mai mari din partea clienţilor şi că urmăreşte să achiziţioneze companii mici care să-i consolideze businessul.

"Am făcut angajări în 2010 şi vom mai face şi în acest an. Suntem mereu în căutare de oameni cu competenţe în IT", declară Borodi, precizând că va angaja specialişti software, manageri de proiecte IT, consultanţi de business şi ingineri tehnico-comerciali pentru promovarea soluţiilor companiei. "Vom mări echipa în zona de vânzări şi software cu cel puţin 25 de specialişti. Dezvoltarea potenţialului uman va fi şi pentru anii următori o direcţie strategică a Brinel."

Un alt punct vizat în acest an de compania Brinel este extinderea pe piaţă.

"Activitatea principală în zona de solution provider/integrare de sisteme informatice ne determină să ne uităm cu atenţie la posibile ţinte de achiziţie", spune Borodi.

Compania urmăreşte în primul rând achiziţionarea de firme cu soluţii de nişă bine consolidate în piaţă.

Furnizorul de soluţii informatice Brinel Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri cu peste 60% faţă de 2009, la 77 milioane lei (peste 18 milioane euro).

În 2009, la începutul recesiunii, instituţiile puteau amâna fără riscuri investiţiile pentru câteva luni, activitatea economică scădea, iar companiile abia se puteau descurca cu ceea ce aveau deja fără noi investiţii. "2010 nu a adus multe lucruri noi ca să determine schimbarea, dar s-a schimbat percepţia, a început din nou piaţa să funcţioneze. Peste 60% creştere an la an ne-a dat încredere şi ne-a permis să ieşim din zona incertitudinilor", a declarat Borodi.

Borodi a subliniat că profitul a fost obţinut în principal prin controlul atent al costurilor.

Proiectele complexe cu o componentă soft şi alte servicii cu acelaşi caracter au fost un alt factor care a dus la creşterea afacerilor.

Soluţiile integrate şi proiectele complexe au generat aproximativ 50% din cifra de afaceri realizată de companie anul trecut. Pentru 2011 Brinel are ca obiectiv menţinerea creşterii afacerilor şi obţinerea de profit. În primul trimestru al acestui an veniturile au crescut cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a Brinel.

"Ne propunem să continuăm creşterea şi în viitor. Piaţa internă îşi revine mai încet şi nu ne aşteptăm la un procent de creştere mai mare de 10%-15", a afirmat Borodi.

Autor: Ştefan Vrabie, ZF

Ultimele articole

»
»
»