Giugiumică, înlocuit de la conducerea UniCredit CA IB Securities de Mariana Calenic

Mariana Calenic a primit avizul arbitrului pieţei de capital pentru funcţia de conducător al societăţii de brokeraj UniCredit CA IB Securities, după ce Liviu Giugiumică, unul dintre cei mai cunoscuţi brokeri de pe piaţa locală, a renunţat la funcţie la începutul lunii mai.

Din anul 2006, Mariana Calenic a deţinut funcţia de director general adjunct al societăţii de brokeraj UniCredit CA IB Securities.

Ea făcut parte din prima echipă a CA IB Securities în 1997. Înainte de CA IB, Mariana Calenic a trecut prin Direcţia de asigurări credite a Eximbank ca analist, apoi a devenit şef al serviciului de back office&settlement la Societe Generale Securities, pentru a deveni apoi director financiar şi director general adjunct al BRD Securities până în 2006 când a revenit la societatea CA IB Securities (azi UniCredit CA IB Securities).

UniCredit CA IB este printre cei mai mari brokeri de pe piaţa locală de capital. În acest an, societatea a intermediat tranzacţii de 782,6 mil. lei pe Bursa de la Bucureşti.

Autor: Roxana Pricop, ZF