Şeful Raiffeisen Bank este noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

Preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a fost ales preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (CIS), pentru un mandat de un an, înlocuind-o pe Mariana Gheorghe, CEO al Petrom.

Consiliul Director al FIC a mai ales ieri în echipa de conducere executivă doi vicepreşedinţi şi un trezorier, potrivit informaţiilor transmise de Consiliu.

Şerban Toader, senior partner KPMG, şi Frank Hajdinjak, CEO al E.ON Energie România au fost desemnaţi vicepreşedinţi, iar Daniel Anghel, tax partner PricewaterhouseCoopers (PwC), este trezorier.

Steven van Groningen a declarat că obiectivul principal pentru perioada urmatoare este continuarea promovarii dialogului între factorii de decizie şi investitori, în vederea reluării şi menţinerii creşterii economice.

FIC a lansat anul trecut "Programul pentru Creştere Economică", care conţine peste 80 de măsuri pentru creştere economică.

Principalele teme propuse de van Groningen pentru activităţile viitoare ale FIC sunt menţinerea dialogului cu autorităţile pentru măsurile care s-au dovedit că pot avea un impact pozitiv în creşterea economică, creşterea absorbţiei fondurilor europene şi pledarea pentru o eficientizare a sistemului instituţiilor publice.

Totodată, FIC urmăreşte implementarea măsurilor în vederea atragerii de noi investiţii în domenii cu potenţial de creştere, cum ar fi energia, infrastructura şi agricultura, precum şi creşterea numărului membrilor FIC şi consolidarea organizaţiei.

"Din perspectiva FIC îmbunătăţirea mediul de afaceri şi creşterea investiţiilor publice şi private în România sunt premizele care pot duce la o creştere economică durabilă", potrivit unui comunicat.

Cine face parte din Board-ul FIC
:

Daniel Anghel, Tax Partner, PwC România
Stephane Batoux, General Manager, Danone PDPA
Mihai Bogza, Preşedinte Bancpost
Mariana Gheorghe, CEO, OMV PETROM
Steven van Groningen, President & CEO, Raiffeisen Bank
Frank Hajdinjak, CEO, E.ON Energie România
Farrukh Khan, Audit Partner, Energy & Resources Industry Leader, Deloitte România
Grzegorz Konieczny, CEO România, Executive Vice President Portfolio Manager, Franklin Templeton Investment
Jerome Olive, General Manager - Renault Group Romania, Chief Operating Officer - Automobile Dacia
Claudia Pendred, Director, Romania, EBRD
Veronica Savanciuc, President & CEO, Lowe & Partners Group
Eric Stab, Chairman, Country Manager, President & CEO Eastern Europe, GDF Suez Energy
Şerban Toader, Senior Partner, KPMG Romania
Jean Valvis, President & General Manager, Valvis Holding
Markus Wirth, President of the Board of Administration, Holcim (România)

Autor: Claudia Medrega, ZF