O firmă daneză caută 15 grădinari pentru muncă în seră, plătind 1.400 euro pe lună

O firmă daneză caută să angajeze, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, 15 grădinari sau ajutori de grădinari care să lucreze în sere moderne, pentru un salariu lunar de 1.400 de euro, în paralel urmând să studieze gratuit şi la un colegiu din oraşul Kold.

Potrivit AJOFM Vaslui, cei care doresc să muncească şi să studieze gratuit, timp de doi ani, în Danemarca, trebuie să aibă vârsta cuprinsă 18 şi 24 de ani, să fie absolvenţii unui liceu sau ai unei facultăţi şi să cunoască foarte bine limba engleză, transmite Mediafax.

Totodată, tinerii interesaţi trebuie să aibă obligatoriu carnet de conducere şi să fie dispuşi ca, în timp, să înveţe limba daneză.

"Ca stagiari, grădinarii vor munci în sere moderne şi, în paralel, vor studia la Colegiul Kold. Asistenţii de grădinari vor lucra doi ani şi vor studia 33 de săptămâni, iar grădinarii vor lucra timp de trei ani şi opt luni, cu 45 de săptămâni la colegiu. Toţi cei care vor ajunge în Danemarca vor semna un contract de instruire cu angajatorul şi un contract educaţional cu colegiul din Kold, şcolarizarea fiind gratuită. La finele primilor doi ani de contract, se vor da examene în limba daneză", a declarat, marţi, directorul AJOFM Vaslui, Adrian Cârlan.

Autor: Mediafax
Taguri: salariu, gradinar, ANOFM, Kold

Ultimele articole

»
»
»