S-a dat startul la recrutare in industria farmaceutica

Companiile din industria farmaceutica au dat tonul la angajari la inceput de an, anunturile pentru reprezentanti medicali fiind cele mai postate in saptamana care a trecut. Continuand trendul din 2006, cand industria farmaceutica a raportat una dintre cele mai acute crize de specialisti, companiile din domeniu au anuntat ca sunt in cautarea a peste 30 de oameni.

Constructiile, IT-ul si domeniul farmaceutic se confrunta si ele cu lipsa de angajati specializati, sustinand tendintele remarcate pe piata fortei de munca si anul trecut.
Astfel, compania farmaceutica Zentiva a publicat cel mai amplu anunt de angajare in saptamana 8-13 ianuarie. Viitorii angajati trebuie sa fie absolventi ai unei facultati in domeniu si sa aiba cel putin un an experienta.
Cunoasterea limbii engleze, carnetul de conducere si calitatile de comunicare sunt si ele pe lista angajatorului. Zentiva face angajari in peste 15 orase din tara. Candidatilor li se ofera oportunitati de dezvoltare a carierei si un salariu atractiv in functie de rezultatele obtinute. Si compania de distributie farmaceutica Mediplus este in cautare de reprezentanti de vanzari pentru orasele Bacau si Galati.

Alte companii din domeniul farmaceutic care au scos la concurs pozitii de reprezentanti de vanzari sunt Softmedica, Organon, Solvay Pharma Romania, Ewopharma.
Compania Antibiotice din Iasi angajeaza reprezentanti medicali in cinci locatii din tara, si un product manager pentru divizia OTC (over the counter ), pentru  Iasi.
Procter & Gamble era saptamana trecuta in cautare de IT Systems Manager.

Pe langa cunostintele tehnice necesare unei astfel de pozitii, sansele candidatilor vor creste daca acestia vor demonstra abilitatile de lider si vor fi capabili sa lucreze in cadrul unor echipe multifunctionale.
Cea mai interesanta oferta de recrutare a venit din partea unei firme de dezvoltare proiecte imobiliare care a postat nu mai putin de 15 oferte de job, majoritatea pozitiilor fiind de middle si top management.

Posturi ca director general, director tehnic, arhitect sau director economic-financiar sunt pe lista angajatorului pentru demararea de proiecte imobiliare in Bucuresti si in tara.
Si compania Danfoss, specializata in productia si comercializarea de echipamente destinate transferului termic pentru aplicatii in termoficare, HVAC si procese industriale, a cautat in saptamana ce s-a incheiat opt ingineri pentru ocuparea posturilor din departamentele de ofertare, vanzari, tehnic si productie.

Ofertele din domeniul constructiilor sunt intregite de anunturile postate de compania Weber Batec, membra al grupului Saint-Gobain, prezent in peste 40 de tari. Weber Bater cauta ingineri de productie, sefi echipa de lucru si ingineri de intretinere linii tehnologice. Viitorilor angajati li se ofera un salariu motivant si posibilitatea unei cariere in cadrul unui concern international.

Grafton Recruitment a optat, ca si la sfarsitul anului trecut, pentru postarea unor anunturi cu "salariul la vedere". Cea mai tentanta oferta de job vine tot din domeniul constructiilor, unde se cauta un regional manager. Salariul poate ajunge, conform datelor din anunt, la 4.500 de euro. In acelasi timp, cel mai mare salariu oferit pentru un post din provincie poate ajunge la 3.000 de euro. Postul este de senior project manager si se adreseaza persoanelor cu spirit intreprinzator si cunoastere foarte buna a limbii engleze din zona Timisoarei.

Un alt anunt postat de Grafton se adreseaza celor din domeniul real estate, salariul unui agent imobiliar putand ajunge si la 1.200 de euro.
BearingPoint, una dintre cele mai mari companii internationale de servicii de consultanta, cu venituri estimate in acest an la aproape patru miliarde de dolari, va angaja in Romania 300 de oameni pentru a deschide un centru de consultanta pe tehnologie SAP.

Compania a publicat la sfarsitul anului trecut primul anunt de recrutare. Centrul de consultanta BearingPoint va deservi Europa, inclusiv Romania, atunci cand va fi nevoie.

Autor: Irina Crudu

Ultimele articole

»
»
»