Italienii de la Intesa au adus un CEO în România după 6 luni de interimat

Grupul italian Intesa Sanpaolo l-a numit pe Ezio Salvai, 59 de ani, la conducerea filialei locale Intesa Sanpaolo Bank România, el preluând din această lună coordonarea tuturor activităţilor şi aplicarea strategiei de business.

Timp de aproape şase luni conducerea a fost asigurată interimar de Armando Sala, director general adjunct responsabil cu creditarea, după ce fostul CEO Nicola Calabro a părăsit banca la începutul anului.

Ezio Salvai a fost în ultimii trei ani preşedintele consiliului de administraţie al subsidiarei din Slovenia, Banka Koper şi are aproape 40 de ani de experienţă bancară, deţinând mai multe funcţii executive în regiune. Alături de Sala, echipa executivă este completată de CFO-ul Catello de Simone.

Deşi Intesa este cel mai puternic grup bancar italian, filiala din România se numără printre cele mai mici bănci locale. Anul trecut a înregistrat o pierdere de 9 mil. euro după IFRS. Corrado Passera, CEO al Intesa Sanpaolo Group, a afirmat franc în primăvară că italienii nu au niciun plan deosebit de creştere a afacerilor locale.