HR Club: Nouă din zece companii au făcut angajări în T1

Nouă din zece companii au făcut angajări în primele trei luni ale acestui an, iar cele mai multe poziţii pentru care au făcut recrutări au fost cele de specialist (61%), de entry level (47%) şi de middle level (45%), arată rezultatele unui studiu trimestrial realizat de HR Club, o asociaţie care reuneşte peste 400 de specialişti în resurse umane, şi de firma de cer­cetare Daedalus Millward Brown.

Piaţa muncii a dat semne de dezmorţire încă de la înce­putul acestui an, având în vedere că angajatorii au găsit diverse modalităţi de motivare a angajaţilor. Astfel, 50% din cei 85 de respondenţi cuprinşi în studiu (angajaţi în departa­men­tele de HR sau directori generali) au spus că au pro­movat între 1 şi 5% din efectivul total de salariaţi. Totodată, un sfert din angajatori au spus că au promovat peste 6% din angajaţi.

Una dintre companiile locale care foloseşte politicile de pro­movare internă pentru motivarea angajaţilor este furni­zo­rul de software Microsoft România. În mai puţin de doi ani aproape unu din trei angajaţi a primit un rol nou, iar acest lucru s-a întâmplat în proporţie mai mare (de 90%) în rândul echipei de leadership, potrivit datelor furnizate de companie.

Rezultatele studiului HR Club arată că în primele luni ale acestui an s-a înregistrat o scădere de 6% în zona activităţilor de training, în timp ce companiile s-au concentrat mai mult pe activităţile de recrutare şi pe programele de management al per­formanţei, care au crescut cu 7%, respectiv 22% faţă de ulti­mele trei luni din 2010.

Totuşi, creşterea în cazul pro­gramelor de management al performanţei se explică prin fap­tul că evaluarea angajaţilor se face la începutul anului şi este o activitate sezonieră. Totuşi, firmele au redus programele de trai­ning intern, pentru că au redistribuit responsabilităţile anga­jaţilor, iar cele care ofereau training angajaţilor prin intermediul firmelor specializate au solicitat mai multe programe de soft skills.

Autor: Mihai Adelina Elena, ZF

Ultimele articole

»
»
»