Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Dana Vasile - Aviva

Dana Vasile, 35 de ani, este finanţistă de profesie şi nu a lucrat niciodată în afara domeniului pentru care s-a pregătit. Cu alte cuvinte, a făcut întotdeauna doar ce i-a plăcut. Lucrează de 12 ani în domeniul serviciilor financiare - patru ani i-a petrecut în audit, iar ultimii opt ani au fost dedicaţi exclusiv asigurărilor. "Am lucrat ca auditor în KPMG timp de patru ani, apoi am fost CFO în trei firme de asigurări: Garanta Asigurări, Clal Asigurări şi Aviva", spune Vasile. La Aviva a condus timp de un an compania de pensii a grupului, pentru care este în continuare şi membru în consiliul de administraţie, iar acum este al doilea om în compania de asigurări de viaţă Aviva Asigurări de Viaţă.

Din această funcţie, conduce o echipă de 35 de angajaţi şi este responsabilă de activităţile din domeniul financiar-contabil, administrativ, investiţii, juridic şi actuariat. În ciuda unei experienţe consistente în zona serviciilor financiare, perioada pe care a traversat-o în ultimii doi ani a fost şi pentru Dana Vasile, ca pentru orice finanţist, una deosebit de plină de provocări profesionale.

A avut însă şi căteva atuuri, care au ajutat-o să depăşească fără eşecuri momentele dificile. "Am participat la lansarea unei companii de asigurări de la zero. Am avut astfel posibilitatea să înţeleg ce înseamnă un proces de vânzare sau cum se pregăteşte un marketing mix. A fost perioada de timp în care mi-am dat seama că pot face mai mult decât activităţi legate de finanţe."