Un manager: M-aş duce la o firmă de stat pentru 150.000 €/an

Ovidiu Wencz, executivul care a ocupat timp de nouă ani funcţia de director general al producătorului de mezeluri Campofrio, spune că ar accepta să preia conducerea unei companii de stat pentru un salariu de cel puţin 150.000 de euro pe an (12.500 de euro/lună). Declaraţia lui Wencz vine în condiţiile în care reprezentanţii FMI au spus că 15 mari companii de stat, printre care se află Hidroelectrica sau Nuclearelectrica, trebuie să aibă management privat.

"Aş accepta să conduc o companie de stat strict pentru bani, pe un contract de management încheiat cu ajutorul unei firme mari de avocatură, cu obiective clare şi pentru o perioadă bine stabilită", a spus Weicz.

Adrian Băicuşi, fostul şef al Siemens, care a fost la conducerea Transelectrica pentru aproape doi ani, spune că performanţa companiilor de stat nu se va schimba dacă vor fi puşi manageri pe criterii politice.

"Sunt convins că se pot vedea rezultate spectaculoase ale unui manager din privat la conducerea unei companii de stat chiar într-un an de zile. Eu am prins un an de criză la Transelectrica, însă chiar şi în aceste condiţii am redus cheltuielile cu 20%, lucru pe care l-am reuşit cu mult «scandal»", a spus Băicuşi.

La Transelectrica, Băicuşi avea salariul plafonat la 1.600 de euro, în timp ce la Siemens câştiga 20.000 de euro/lună.

Autor: Mihai Adelina Elena, ZF

Ultimele articole

»
»
»