Peste 4 milioane de salariaţi vor avea liber luni, 15 august, de Sfânta Maria Mare

Peste patru milioane de salariaţi români vor avea liber lunea viitoare, acesta fiind cel de-al treilea an în care angajaţii au liber pe data de 15 august, când se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului. Decizia de includere a acestei zile în Codul muncii a fost luată după ce preşedintele Traian Băsescu a refuzat, în 2008, să promulge o lege prin care deputaţii au decis ca ziua de Rusalii să fie considerată sărbătoare legală. El a trimis atunci legea la reexaminare şi a propus şi includerea datei de 15 august în rândul sărbătorilor legale. Printre angajaţii care nu vor merge la muncă lunea viitoare se numără cei 630 de angajaţi ai firmei de audit şi consultanţă KPMG România, precum şi cei peste 9.200 de angajaţi ai BRD Groupe Societe Generale.

Angajaţii români se află pe ultimele locuri din lume în ceea ce priveşte numărul de zile libere pe care le primesc în afara celor de concediu, întrucât legea permite numai 11 zile libere pentru sărbătorile legale: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 Mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun, din care două cad întotdeauna duminica (prima zi de Paşti şi Rusaliile).

De altfel, anul acesta angajaţii români au cele mai puţine zile libere, având în vedere că 1 şi 2 ianuarie, 1 Mai şi prima zi de Crăciun sunt zile de weekend, ceea ce înseamnă că numai în cinci din cele 11 zile libere acordate prin lege angajaţii nu vor lucra.

Cu 11 zile libere pentru sărbătorile legale, românii se situează pe acelaşi nivel cu angajaţii din Suedia, Italia şi Brazilia, arată un studiu realizat de compania de consultanţă în resurse umane Mercer, parte a grupului Marsh&McLennan Companies.

Cei mai privilegiaţi din punctul de vedere al numărului de zile libere pentru sărbători sunt angajaţii japonezi şi cei indieni, care au câte 16 zile libere pentru sărbătorile legale. La polul opus se află Marea Britanie şi Olanda, care au câte opt sărbători legale pe an.

În cazul în care angajatorul nu poate acorda zile libere angajaţilor în zilele de sărbătoare legală prevăzute în Codul muncii, este nevoit să-şi plătească angajaţii care lucrează cu un spor la salariu de până la 100% pentru acea zi sau să le dea o zi liberă în următoarele 30 de zile.

Totuşi, angajatorii ar putea profita de o prevedere din noul Cod al muncii:

"Prevederile art. 134 (cel care reglementează zilele libere - n.red.) nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii", se arată în Codul muncii. De asemenea, legea mai arată că Guvernul poate stabili, printr-o hotărâre, programe de lucru adecvate pentru spitale şi pentru unităţile de alimentaţie publică.

Autor: Adelina Mihai, ZF

Ultimele articole

»
»
»