Romanii, in competitie directa cu ceilalti europenii pentru salarii de 4.000 de euro

Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) lanseaza un nou lot de oferte de angajare din domeniul comunicare si PR. Printre pozitiile scoase la concurs se numara 125 de posturi de administrator in domeniul informaticii, comunicarii si media si 110 posturi de asistenti in domeniul comunicatiilor si informaticii.

Pachetele salariale pentru administratori depasesc 4.000 de euro pe luna, iar cele pentru asistenti sunt de aproximativ  3.000 de euro. Odata cu integrarea in UE posturile prezentate de EPSO nu se adreseaza numai romanilor. "Anul acesta romanii intra in competitie directa si cu ceilalti candidati din toate cele 25 de state membre ale Uniunii Europene", precizeaza Crista Filip, director al firmei BorderLine Services, care ofera servicii de informare si training pentru cei interesati sa participe la concursurile europene. Majoritatea posturilor scoase la concurs sunt pentru Bruxelles si doar cateva pentru Luxemburg si Strasbourg.

Candidatii care se pot inscrie trebuie sa aiba o diploma in domeniul comunicatiilor, informaticii, jurnalismului sau relatiilor publice si experienta de cel putin trei ani intr-o agentie de presa, intr-o agentie de relatii publice sau intr-o companie de consultanta. "Cei cu studii medii trebuie sa aiba obligatoriu trei ani de  experienta in domeniu", precizeaza Filip.  Candidatii se pot inscrie online si de asemenea pot achizitiona de pe site-ul EPSO pachete de teste din domeniul comunicare si PR in format starter, advanced si expert.

Autor: Delia Oniga, Zf
Taguri: salarizare, personal