Lugera & Makler: Am recrutat peste 2.500 de oameni

Grupul olandez Lugera & Makler, jucatorul numarul doi de pe piata locala de recrutare, si-a dublat anul trecut numarul de candidati plasati, numarul acestora ajungand pana la circa 2.500.Cea mai mare parte dintre acestia au fost angajati in IT, in proportie de aproape 40%, in timp ce pentru call-centere si in domeniul vanzarilor compania a recrutat cate 500 de oameni.

"In 2006 am recrutat peste 2.500 candidati, pentru clientii nostri, in timp ce in 2005 am  recrutat peste 1.200 de candidati. Cele mai mari cereri sunt in domenii precum IT, financiar, vanzari, call-center, iar deficitul apare in cazul pozitiilor extrem de specializate", a declarat pentru ZF Cristina Savuica, managing partner al Lugera & Makler.Unul dintre efectele intensificarii ritmului de recrutare din piata este cresterea salariilor. Astfel, pentru pozitiile manageriale din domeniul financiar, salariile se incadreaza intre 3.000 si 5.000 de euro net pe luna, in industria farmaceutica salariile pentru top-management ajung la 4.300 euro net pe luna, in timp ce in vanzari se incadreaza intre marje cuprinse intre 2.000 si 3.000 de euro pe luna, spune Savuica.

Pentru acest an, managing partnerul Lugera & Makler spune ca estimeaza cresteri salariale moderate, de 10 - 20%, adaugand ca cel mai mare avans il vor inregistra salariile pentru pozitii manageriale, dar si cele pentru joburi din constructii, domeniul financiar sau cel farmaceutic. In acelasi timp, ritmul ascendent al pietei de recrutare se va mentine si in urmatorii ani, in special datorita faptului ca piata nu a ajuns inca la saturatie. Cristina Savuica apreciaza ca aparitia jucatorilor internationali va determina intensificarea concurentei, dar si diversificarea si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite. Grupul olandez, cu activitati in domeniul selectiei si plasarii de personal, estimeaza ca va inregistra in acest an pe piata locala o cifra de afaceri de 12 mil. euro, in crestere cu 60% fata de anul trecut, cand businessul s-a cifrat la 7,5 mil. euro.

Grupul a intrat pe piata locala in 2001, unde opereaza in prezent trei companii: Lugera & Makler SRL (servicii de recrutare si selectie pentru pozitiile de top), Lugera & Makler Romania (leasing de personal) si Lugera & Makler Payroll, (servicii legate de gestionarea salariilor, monitorizarea costului fortei de munca, managementul personalului, consultanta, training). Potrivit Cristinei Savuica, cei mai activi recruteri de pe piata sunt cei din domenii precum productie, IT, outsourcing, si acest trend se va mentine si in 2007. Piata de recrutare devine tot mai dinamica, in special ca efect al crizei de oameni care ii afecteaza pe angajatori in ultimul timp. In consecinta, apar jucatori noi, in timp ce companiile deja existente trebuie sa-si diversifice portofoliul de servicii. "In privinta metodelor de recrutare, se remarca utilizarea din ce in ce mai frecventa a recrutarii online, combinata cu metode clasice de recrutare si selectie", precizeaza Savuica.
Autor: Alina Pahoncia, ZF
Taguri: recrutare

Ultimele articole

»
»
»