Managerii viseaza la joburile sefilor

Trei sferturi dintre directori (73%) cred ca s-ar descurca mai bine in jobul pe care il ocupa in mod curent sefii lor, potrivit unui raport al Korn/Ferry International, companie de consultanta in managementul resurselor umane.

Mai mult, 65% dintre executivii care au raspuns la intrebarile studiului admit ca si-ar dori joburile pe care le ocupa sefii lor ierarhici. "Aceste rezultate sugereaza ca multi dintre manageri se simt 'subapreciati', cu alte cuvinte simt ca angajatorii lor nu le folosesc la maximum abilitatile", a declarat Bob Damon, presedinte Korn/Ferry pentru America de Nord.
Atunci cand trebuie sa evalueze munca sefilor, cei mai multi dintre executivii chestionati (42%) dau calificativul "excelent" sau "peste medie", in timp ce doar 23% califica munca superiorilor ca fiind "medie".

14% dintre executivi spun ca performantele superiorilor ierarhici sunt sub medie, iar 11% spun ca acestea sunt "slabe". Un alt mic paradox apare in momentul in care managerii chestionati trebuie sa spuna in ce masura au incredere in seful lor, si aproape doua treimi dintre ei (65%) raspund afirmativ."Companiile trebuie sa identifice oamenii cu potential si sa le ofere oportunitati de dezvoltare strategica, pentru ca acestia sa fie multumiti si cat mai competitivi", a adaugat reprezentantul Korn/Ferry.

Studiul realizat de Korn/Ferry a analizat raspunsurile managerilor din peste 70 de tari, din majoritatea industriilor si domeniilor. Korn/Ferry International are sediul in Los Angeles si peste 70 de birouri in 40 de tari.
Autor: Alina Pahoncia , ZF
Taguri: magement, HR

Ultimele articole

»
»
»