Un hotel clujean angajeaza indieni si filipinezi

Complexul hotelier de patru stele Rimini din Cluj-Napoca a inceput procesul de recrutare pentru personal calificat din India, Sri Lanka si Filipine, oferind salarii aproape duble fata de media celor practicate pe piata locala.
 
"Cea mai mare problema a angajatilor romani din industria hoteliera este lipsa de profesionalism si de seriozitate", si-a motivat decizia Gheorghe Fatol, administrator al Rimini Impex, compania care administreaza complexul hotelier. El a precizat ca vrea sa angajeze prin intermediul unei firme de recrutare noua oameni, cu contract pe doi ani - un bucatar-sef, trei bucatari, patru chelneri si un sef de sala - carora le va oferi cazare si masa, precizand ca tarile asiatice au fost alese pentru ca sunt, practic, singurele locatii din care pot fi adusi oameni dispusi sa lucreze in Romania cel putin doi ani de zile.

"Salariile variaza intre 5-600 de euro pentru un ospatar, 800-1.000 de euro pentru un sef de sala, 1.200 de euro, pentru bucatarul-sef si 1.000 de euro pentru bucatari cu minimum 4 ani de experienta", a precizat Fatol. 
Autor: Alina Pahoncea, ZF

Ultimele articole

»
»
»