Wanted: bancher, 400.000 euro pe an, la Raiffeisen Ucraina

Banca Aval din Ucraina, care a fost cumparata in urma cu doi ani de Raiffeisen International, deruleaza un proces de recrutare in Europa de Est pentru selectarea unui bancher care sa ocupe pozitia de Vice President Finance in Ucraina, una dintre tarile vizate pentru selectie fiind Romania, potrivit unor surse din piata.

Romania, Ungaria si Polonia sunt tarile in care institutia financiara a inceput cautarea. Astfel, un bancher roman, care ocupa in prezent pozitia de vicepresedinte al unei banci prezente pe piata locala, se afla pe lista scurta a Raiffeisen Ucraina, potrivit surselor citate.Pachetul salarial oferit este de aproximativ 400.000 de euro, iar durata contractului este de trei ani.

In prezent, candidaturile se afla la Viena, pe masa austriecilor de la Raiffeisen. Negocierile vor mai dura aproximativ o luna, candidatul selectat urmand sa isi inceapa activitatea in luna septembrie. "Este o situatie frecvent intalnita pentru un grup de talia noastra sa 'scaneze' cei mai buni candidati din Europa Centrala si de Est. Iar Romania, ca una dintre cele mai mari tari din regiune, este o resursa uriasa de bancheri talentati", a declarat Michael Palzer, Head of Communications al Raiffeisen International, adaugand ca pozitia este una nou creata si ca nu a fost luata inca o decizie cu privire la ocuparea acesteia.

Un CEO de banca poate castiga in Romania intre 150.000 si 220.000 de euro net pe an, respectiv 12.500 - 18.300 de euro lunar, suma la care se adauga diverse beneficii, potrivit unui studiu salarial realizat de compania de executive search Stanton Chase Romania si finalizat la sfarsitul lunii aprilie.
Autor: Alina Pahoncea, Zf

Ultimele articole

»
»
»