De la audit la milionari. Alex Massaci este noul şef al biroului Bank Gutmann de la Bucureşti, o bancă austriacă de private banking

Alex Massaci (foto), 47 de ani, fostul şef al departamentului Clienţi Privaţi şi Servicii de Taxare pentru Companii Private din PricewaterhouseCoopers (PwC), a fost numit la conducerea biroului de la Bucureşti al Bank Gutmann, unul dintre jucătorii de pe piaţa de private banking din Austria. Anterior, Bank Gutmann România a avut doi parteneri care răspundeau de clienţii din România: Gordian Gudenus şi Ilinca von Derenthall, cea care i-a asistat în dezvoltarea operaţiunilor de la Bucureşti. Massaci a lucrat în ultimii 18 ani în cadrul PwC. Austriecii au început să caute clienţi la Bucureşti în urmă cu aproape trei ani, iar anul trecut şi-au deschis un birou în Capitală.

În segmentul ţintit de austrieci intră antreprenorii sau managerii de mari corporaţii care au averi de cel puţin un milion de euro.

Pragul de selecţie a clientelei este astfel mult mai ridicat decât în cazul băncilor locale care oferă servicii de private banking pentru clienţii lor, pornind de la 100.000 de euro.

Autor: Claudia Medrega, ZF