Who’s who in business 2011: Astăzi Andrei Vasilescu, director corporate affairs

Ziarul Financiar a început săptămâna trecută să prezinte povestea celor mai importanţi 1.000 de oameni din businessul autohton prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite pe baza datelor culese de ZF pentru realizarea anuarului "Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business". Andrei Vasilescu, 41 de ani, director corporate affairs, Philip Morris România şi Bulgaria. De profesie inginer, absolvent al Facultăţii de instalaţii din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii (1995), Andrei Vasilescu lucrează de mai bine de 16 ani în cadrul producătorului de ţigarete Philip Morris România.

După ce a lucrat timp de mai mulţi ani pe poziţia de "sales development manager", a fost numit în 2006 în funcţia de country manager al Philip Morris din Bulgaria.

Din 2009, activează ca director corporate affairs în cadrul companiei (înlocuindu-l pe Peter Imre, care a lucrat în companie timp de 12 ani), fiind responsabil pentru relaţiile cu autorităţile guvernamentale şi locale, cu mass-media, precum şi pentru programele sociale şi culturale implementate de companie în România.

Philip Morris România, producătorul ţigaretelor Marlboro şi Parliament, a avut anul trecut afaceri cumulate de aproape 514 milioane de euro, în scădere cu aproape 7,5% faţă de anul anterior, prin intermediul celor două firme Philip Morris România (fabrica din Otopeni) şi Philip Morris Trading (firma de distribuţie), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Cele două companii, în care lucrează 800 de angajaţi, au avut un profit brut de 15,3 milioane de euro anul trecut, la jumătate faţă de anul anterior (când a raportat un profit brut de 27 de milioane de euro).

Începând cu anul 2009, compania mai facturează producţia din România prin intermediul unei alte firme, Philip Morris International Management, cu sediul în Elveţia, care furnizează materia primă pentru fabrica de la Bucureşti.

Autor: Ziarul Financiar, ZF