Un nou jucător de top în executive search intră pe piaţă

Compania de recrutare de manageri de top Transearch, care are 57 de birouri în 38 de ţări, a intrat pe piaţa locală printr-un parteneriat de tip franciză cu o firmă locală de executive search, Burghold&Associates. Filiala locală a Transearch este condusă de Johannes Burghold, un executiv german stabilit de zece ani în România şi care a fondat Burghold&Associates în octombrie 2009, el fiind în continuare şi acţionarul companiei. Printre clienţii companiei sale se numără firme precum Lidl, Star Foods, Siemens, Lactalis sau Roche. Anterior, Burghold a fost managing partner al firmei de executive search Amrop Hever România (2007 - 2009) şi director regional al furnizorului de produse şi servicii pentru industria textilă Freshtex România.

Burghold a venit în România în 1998, când a fost numit managing director al filialei locale a companiei producătoare de aţă şi fermoare Coats, funcţie pe care a ocupat-o timp de aproape opt ani.

Specializat în recrutarea de executivi de top din domenii precum retail, servicii financiare sau auto, Burghold susţine că expansiunea europeană a firmelor din sectorul auto a condus la un deficit de ingineri cu experienţă în acest domeniu.

"Ne confruntăm în prezent cu o cerere puternică pentru ingineri cu experienţă în industria de automobile în România şi avem cereri de la clienţi din Germania şi Italia, pur şi simplu pentru că ei nu pot umple toate poziţiile cu candidaţi calificaţi din pieţele lor de origine. România are mulţi profesionişti calificaţi, care pot umple multe poziţii, atât în piaţa locală, cât şi în străinătate", a spus Burghold.

Absolvent al Facultăţii de Economie din Augsburg (Germania), el a urmat şi cursurile unui doctorat în marketing în cadrul aceleiaşi universităţi.

Transearch este pe locul 9 la nivel internaţional pe piaţa de recrutare de executivi de top, potrivit datelor furnizate de companie.

Autor: Adelina Mihai, ZF

Ultimele articole

»
»
»