Intel a ajuns la 350 angajaţi, după ce a finalizat un centru de cercetare-dezvoltare

Intel a ajuns la aproximativ 350 de angajaţi în România, de la 10 în urmă cu doi ani, evoluţie susţinută şi de finalizarea centrului de cercetare şi dezvoltare în domeniul aplicaţiilor software, a cărui dezvoltare a început în noiembrie 2010 şi a necesitat investiţii de câteva milioane de euro.

La inaugurarea oficială a centrului, denumit Intel România Software Development Center (IRSDC), au participat premierul Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul comunicaţiilor Răzvan Mustea şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii Mark Gitenstein.

Cu o suprafaţă totală de 3.700 metri pătraţi, IRSDC îşi propune să ajungă la 180 de angajaţi. În prezent în centru lucrează 80 de persoane.

Valoarea totală a investiţiei în IRSDC se ridică la mai multe milioane de dolari. Finalizarea IRSDC ridică la aproximativ 350 numărul total de locuri de muncă pe care Intel le-a creat în România, cea mai mare parte a angajaţilor fiind ingineri cu pregătire superioară, care lucrează în cercetare-dezvoltare în domeniul software.

Pe lângă noul centru R&D din Bucureşti, alte facilităţi ale Intel în România sunt biroul local pentru vânzări şi marketing, filiala locală a companiei Wind River, precum şi filiala locală Telmap, ambele controlate de compania americană.

Ultimele articole

»
»
»