Prima pagina » Cautare » Articole
Rezultatele cautarii in articole
6 articole gasite
Cuvinte cautate: Banca Mondiala
Lazea, BNR: Trebuie bani pentru
Lazea, BNR: Trebuie bani pentru "şcolirea" continuă a angajaţilor, altfel ne mulţumim cu un PIB de 2-3%
România trebuie să se mulţumească, pentru următorii ani, cu o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) de 2-3% pe an, dacă nu vor fi luate măsuri care să asigure pregătirea continuă a forţei de muncă, a declarat, luni, Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale.... (continuare)
Ce s-a ales de proiectul „CEO privat la stat“
Ce s-a ales de proiectul „CEO privat la stat“
Aproape că a trecut un an de când preşedintele Traian Băsescu vorbea despre introducerea managementului privat la companiile de stat, proces prin care viitorii şefi ai marilor companii urmau să fie numiţi după o serie de criterii de competenţă, pregătire şi profesionalism demonstrate în carieră.... (continuare)
BM: Femeile din România sunt plătite în medie cu 10% mai puţin decât bărbaţii pentru joburi similare
BM: Femeile din România sunt plătite în medie cu 10% mai puţin decât bărbaţii pentru joburi similare
Femeile din România sunt plătite în medie cu 10% mai puţin comparativ cu bărbaţii pentru joburi similare şi pentru acelaşi nivel de instruire, însă diferenţa este mai redusă faţă de cea înregistrată în regiune, potrivit unui raport al Băncii Mondiale (BM).... (continuare)
Cei care promovează conceptul de “management privat” la companiile de stat fie nu ştiu despre ce e vorba, fie au vocaţie de sinucigaş
Introducerea unui management privat în companiile de stat care au pierderi mari nu va aduce o eficientizare atâta timp cât acei manageri nu vor putea implementa măsuri dure de restructurare, care presupun concedieri sau vânzări de active, este de părere Adrian Băicuşi, executivul care a fost timp de aproape doi ani (ianuarie 2009- noiembrie 2010) şeful uneia din cele mai mari companii de stat - Transelectrica.... (continuare)
Iolanda Staniloiu pleaca de la biroul Bancii Mondiale
Iolanda Staniloiu, purtatorul de cuvant al biroului Bancii Mondiale (BM) de la Bucuresti, va demisiona din aceasta functie in 21 februarie, urmand sa fie inlocuita de Daniel Kozak. Staniloiu a lucrat la BM timp de doi ani. Ea se va dedica in continuare propriei firme de consultanta, urmand sa acorde asistenta pe proiecte inclusiv Bancii Mondiale. Inainte de a prelua postul la biroul de la Bucuresti al BM, Staniloiu a condus departamentele de comunicare la Bancpost si Rompetrol.... (continuare)
Pagini: 1  2