Prima pagina » Cautare » Articole
Rezultatele cautarii in articole
7 articole gasite
Cuvinte cautate: impozite
Amenzile mai mari şi intensificarea controalelor, insuficiente pentru reducerea muncii la negru
Majorarea sancţiunilor pentru com­paniile care angajează forţă de muncă fără forme legale şi intensi­ficarea controalelor efectuate de către ins­pectorii de muncă nu vor reduce munca la negru, atâta timp cât taxele şi impozitele pe salarii vor rămâne la acelaşi nivel, spun specialiştii. În prezent, se estimează că 1,7 milioane de salariaţi muncesc la negru.... (continuare)
ARSIT: Birocraţia se va reduce când funcţionarii vor fi puşi să alerge după hârtii
ARSIT: Birocraţia se va reduce când funcţionarii vor fi puşi să alerge după hârtii
Obligarea angajaţilor administra­ţiilor fiscale să obţină de la alte instituţii documentele de care au nevoie contribuabilii, cum se întâmplă la Registrul Comer­ţului cu cazierul fiscal, este o soluţie pentru reducerea birocraţiei, în viziunea Asociaţiei pentru Reformarea Sistemului de Impozite şi Taxe (ARSIT).... (continuare)
Pogonaru, AOAR: România taxează excesiv munca
România are un dezechilibru în domeniul fiscal pentru că impozitează munca în mod excesiv şi capitalul sub limitele europene, ceea ce duce la existenţa unei evaziuni fiscale naturale pentru că oamenii preferă să ia salariul prin dividende sau în plic, consideră preşedintele AOAR, Florin Pogonaru, citat de Mediafax.... (continuare)
Guvernul s-a angajat să nu mai mărească indemnizaţia de şomaj
Guvernul s-a angajat în negocierile cu FMI ca indemnizaţia de şomaj să nu mai fie calculată în raport cu nivelul salariului minim, astfel încât ajutorul acordat şomerilor să nu crească odată cu majorarea salarială din 2011, relevă scrisoarea suplimentară de intenţie agreată cu instituţia financiară.... (continuare)
Ministrul Muncii: Vom face o lege prin care drepturile de autor sa fie contribuabile pentru pensie, sanatate
Ministrul Muncii: Vom face o lege prin care drepturile de autor sa fie contribuabile pentru pensie, sanatate
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, luni, ca va fi elaborat un proiect de lege prin care drepturile de autor sa devina contribuabile pentru pensie, sanatatate si somaj, ca orice salariu, informeaza Mediafax. Potrivit ministrului Muncii, proiectul de lege va viza largirea bazei de impozitare, astfel incat in categoriile celor care platesc contributii, sa intre si cei care nu contribuie in prezent.... (continuare)
Pagini: 1  2